Publicat în Belgia

Flower time in Brussels

Weekendul trecut in centrul orasului – Grande Place si curtea interioara a primariei din Bruxelles – a plouat cu flori. Un fel de a spune… In Grande Place a fost instalata un fel de mini gradina verde foarte draguta pe care turisti au putut-o admira. Peisajul, cu cladirile vechi in stil belgian – olandez este deja impresionant si fara flori. Culoarea adusa de flori a schimbat putin aerul verii ploioase si uneori posomorate a orasului 🙂

99df925c8691b36555ac04835e94beac58f1ba31

Interiorul primariei se viziteaza si in regula generala atrage destul de multi turisti. Piata centrala si primaria sunt tot timpul pline de turisti. Weekendul trecut, ornamentele florale cred ca au adus si mai multi turisi si printre vizitatori s-au numarat probabil si destul de multi localnici.

Ideea de a amesteca in decorul „obisnuit” al muzeelor sau altor atractii turistice „opere contemporane” imi place mult. Am mai scris mai demult despre o expozitie a unui artist japonez care a fost facuta la Versailles. Acolo, in castel, printre lucrurile care i-au apartinut Regelui Soare erau expuse opere tip „Manga” ale japonezului. Aici, in primarie, printre decorul poate auster si tablouri de epoca au putut fi admirate aranjamente florale interesante si pline de culoare. Un fel de „haine de sarbatoare” pentru vechea cladire.

02
Sala de bal?
Un "mic" decor floral
Un „mic” decor floral
Prezentare de moda?
Prezentare de moda?

Pentru anul urmator „promisiunea” organizatorilor sunt covoare de flori pentru intreaga Grande Place. Poate si pentru zidurile cladirilor ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s