Publicat în Deprin lume adunate, Uncategorized

Nudism la muzeu

téléchargementDa, este vorba despre vizitatorii muzeului si nu despre operele de arta expuse. Este se pare un nou concept in Australia. Galeria Nationala de Arta din Camberra organizeaza vizite ghidate nud pentru retrospectiva lui James Turrell. In aprlie au fost organizate doua vizite de acest fel, fiecare cu cate 50 de participanti. (se pare ca sunt suficienti amatori).

Citeam intr-un articol experienta vizitei ghidate in aceste conditii a unuia dintre participanti. Spunea ca la inceput, timp de 20 de minute li s-a explicat cum va decurge vizita si cate ceva despre norma de siguranta, de igiena etc. Apoi toata lumea s-a dezbracat in acelas timp si hainele au fost puse la vestiar. Oamenii, desi poate putin stanjeniti la inceput (cand aveau inca hainele pe ei) nu au mai fst deloc asa dupa, si au socializat foarte repede unii cu ceilalti. Spune vizitatorul ca lucrul asta s-a intamplat probabil si pentru ca te uiti in ochii persoanelor din jurul tau pentru a evita sa te uiti in alta parte si uitandu-te in ochi incepi o conversatie. Acelas vizitator, care a vazut expozitia si imbracat si dezbracat spune ca experienta nud l-a facut sa vada cu alti ochi oeprele de arta respective.

Mi se pare funny si putin ridicol in acelas timp. Cu siguranta nu m-as aventura intr-o astfel de experienta, nici macar sa ca vad cum este. Despre o expozitie eu cred ca…ai nevoie de ochi ca sa o vezi si de urechi sa asculti un ghid. Si cam atat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s