Publicat în Uncategorized

The Artist

Am reusit si eu sa vad The Artist saptamana trecuta. Cred ca daca nu era toata nebunia asta cu Césars ei mai ales cu Oscarurile nici nu il vedeam. Sau probabil l-as fi vazut acasa in fata televizorului peste vreo 3 sau 4 ani. Filmul a iesit aici inca de acum aproape un an cand a fost in competitie la festivalul de la Cannes 2011. Daca imi aduc bine aminte atunci a luat doar Jean Dujardin premiul pentru cel mai bun actor. Si apoi filmul a disparut de la cinema. A aparut din nou in ianuarie 2012, „exceptional” dupa toata publicitatea care i s-a facut in Statele Unite si succesul oarecum neasteptat aproape un an mai tarziu.

Povestea – Un actor de succes al filmelor mute alb negru in anii ’20 devine un total necunoscut si este uitat de public odata cu aparitia filmelor cu sunet in care el la inceput a refuzat sa creada. Numai ca actrita cea mai apreciata a momentului nu este alta decat o mare fana de-a lui, fana pe care intr-o oarecare masura el a ajutat-o sa se lanseze. Si ea este evident, cea care il va ajuta si il va salva. Povestea in sine nu are nimic deosebit, e mai degraba nostalgia inceputurilor Hollywoodiene si curajul unui realizator de a face un film alb negru si mut in 2011 cand in 2010 Avatar a revolutionat cinematografia dupa parerea unora.

Actorii – Mai mult decat povestea si ideea filmului s-a vorbit despre actori si in special despre Jean Dujardin. In Franta este poate unul din cei mai cunoscuti actori. Acum, cu siguranta dar era si inainte de The Artist. Poate ca ceea ce s-a schimbat sau se va schimba de acum inainte este tipul de filme si calitatea rolurilor. As zice ca pana acum l-am vazut mai degraba in filme mai comedioare sau chiar porcarioare de stilul Brice de Nice sau agentul OSS 117 (un fel de parodie de James Bond c actiune prin anii ’70). Vedem ce iese de acum incolo. Un lucru este sigur, daca spera sau isi doreste sa joace in filme americane (asa cum s-a intamplat cu Marion Cotillard dupa ce a castigat Oscarul pentru La Mome/La vie en rose), Jean Dujardin trebuie sa se puna pe invatat engleza. Cat despre Berenice Bejo, trebuie sa recunosc ca nu o cunosteam absolut deloc, habar nu am daca asta este unul din primele roluri ale ei sau nu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s