Publicat în Calatorii

Lomé

Capitala Togoului este pentru mine un fel de sat mare si nu tocmai un oras. Este ciudat cum in acelas loc poti gasi hotele de 4 si 5 stele si strazi care inca nu sunt asfaltate, oameni in costume traditionale si langa ei oameni de afaceri in costum si cu smartPhone in mana.

Totul in oras se invarte in jurul Marei Piete unde lumea vinde de toate si unde este tot timpul o aglomeratie monstuoasa de oameni si de masini. Apoi nu pot sa zic ca exista cine stie ce obiective turistice, firma de telecomunicatii si-a construit de curand un nou sediu care iese in evidenta pentru ca e o cladire foarte inainlta si in plus are si culori tari pe ea, si apoi mai e interesant de vazut piata republicii si resedinta presedintelui. In rest sunt mai degraba case si cartiere tipice africane decat obiective turistice importante. Lumea merge la Lomé pentru ca are treaba, merge la piata sau trebuie sa ajunga intr-un alt oras din tara si aici se intalnesc oarecum toate drumurile

Lomé este pe malul marii dar nici marea si nici plaja nu sunt exploatate aproape deloc. Cum localnicii nu prea vad utilitatea de a merge la plaja si nu sunt chiar atat de multi turisti plaja nu e amenajata si e pacat pentru ca chiar si asa „salbatica” e extrem de frumoasa, cu nisip fin si palmieri de-a lungul apei. Cred ca unul din motivele pentru care plaja nu e exploatata este si faptul ca nu prea se poate face baie in mare, curentii sunt foarte puternici, valurile mari si apa destul de adanca inca de la mal.

Cred ca locul cel mai turistic din oras este Le village artisanal, un fel de targ artizanal de unde poti cumpara statuete, masti si alte obiecte din lemn, tot felul de suveniruri, materiale cu imprimeu african, ba chiar daca vrei poti sa iti si faci comanda acolo de o rochie, o camasa, mai au si sandale si papuci facuti manual. Si e frumos ca au si atelierele unde le fac tot acolo deci poti vedea in direct cum este confectionat suvenirul pe care il vei cumpara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s