Publicat în Carti

Carti si iar carti

Leapsa pe care mi-a dat-o Bianca am vazut-o in ultima erioada pe divere bloguri si chiar imi place asa ca o iau cu placere :).

1. Dacă vi s-ar propune să vă scrieți biografia, cărui scriitor i-ați incredința sarcina aceasta?

Grea hotarare…de parca as fi cine stie ce persoana importanta :). Cred ca daca as avea de ales mi-ar fi greu sa ma hotarasc intre Mircea Eliade (Memoriile lui sunt de referinta pentru mine, felul in care povesteste imi place lafel de mult si mi-ar placea sa ajung macar 1% din ceea ce a fost el), Eugen Simion (din cauza Jurnalul Parizian in care vorbeste despre multe locuri dragi mie) si Stefan Zweig (asta in cazul in care pana mor devin cine stie ce persoana importanta si care merita sa fie amintita este ani, pentru ca precizia cu care povesteste desre ce s-a intamplat in trecut este impresionanta).

2. Care sunt motivele pentru care i-ați încredința lui sarcina aceasta?

Am facut 2 in 1 la intrebarea precedenta, ca era mai simplu asa.

3. Este sfârșitul lumii. Ce carte ați pune în capsula cosmică pentru a păstra o « urmă» a umanitații?

Long walk to Freedom – Nelson Mandela

4. Cum arată pentru dvs pauza ideală pentru a citi o carte?

Nu cred ca am pauze de citit. Si atunci cand plec in vacanta de exemplu si imi propun sa imi iau cu mine carti sa citesc nu prea imi iese cum planific. Asa ca citesc ce apuc si cand apuc, mai ales in transporturile in comun in drum spre munca si atunci cand iau trenul, avionul, etc. Si calatoria este perfecta, sunt cu gandul in cartea mea si nu aud nici vecinii galagiosi, nici nu imi dau seama de intarzieri, etc. Deci pentru mine mai degraba e invers, cititul e o pauza perfecta de la orice altceva.

5. Dacă ați avea puterea de a « șterge » un personaj de roman care ar fi acesta?

Nu vreau sa ma iau dupa Bianca la raspunsul asta, ca nici la scoala nu imi placeau copiatorii 🙂 dar si personajele negative si enervante isi au rostul lor in carti, povesti, etc. Cred ca singurul personaj caruia i-am dorit inexistenta in copilarie a fost Cruella de Vil din 101 Dalmatieni.

6. Care sunt motivele pentru care ati scoate acest personaj?

Imi plac animalele mult de tot, in special cainii si cand eram copil aveam o adevarata manie pentru dalmatieni si Cruella mi se parea inumana, nu ii intelegeam rostul si felul de a gandi. Copil naiv cum eram….

7. Câți kilometrii ați merge pentru a găsi o carte ?

Din fericire pentru mine in ziua de azi exista Amazon si nu e nevoie sa merg prea mult pentru o carte, vine ea la mine, chiar si de pe un alt continent. 🙂

8. Dacă ar fi posibil să vă intoarceți în trecut, ce scriitor ați vrea să intâlniți ?

Pai in trecut cred ca ar fi Mircea Eliade si in prezent ar fi Orhan Pamuk. Macar cu unul din ei si tot as fi multumita.

9. Care ar fi primele cuvinte care i le-ați adresa (In afară de « Bună ziua ») ?

In ambele cazuri cred ca m-as fastaci si m-as inrosi bine inainte sa reusesc sa scot ceva din gura. Si desi nu stiu cu ce as incepe cred ca risc sa incep cu ceva incredibil de prostesc.

10. Descrieți biblioteca visurilor voastre.

Biblioteca din Frumoasa si Bestia: toata camera este tapetata cu rafturi de biblioteca pline de carti, de sus ana jos si de jur imprejur, iar Belle ca sa poata sa ia cartea pe care o vrea este nevoita sa se urce pe scara 🙂 Imaginea bibliotecii alea m-a marcat de cand am vazut prima data desenul animat.

Daca o vor, leapsa merge mai departe la Viorica, Elena si Madalina.

4 gânduri despre „Carti si iar carti

  1. @Diana eu sincer „cand o sa fiu mare” la o biblioteca de genul ala visez in casa mea!!!!!! 🙂 cred ca o sa fiu tare mandra de mine daca o sa reusesc sa o am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s