Publicat în Uncategorized

Ar fi interesant?

Asa cum ziceam si prin septembrie cand va povesteam o misiune „reusita” muncesc pentru o firma de asistenta si fac asistenta medicala. Mai precis? In ziua de astasi lumea se plimba, oamenii se deplaseaza mai prin toate colturile lumii fie ca e vorba de vacanta sau de deplasari de servici. Si daca din nefericire pentru ei li se intampla ceva pe acolo si sunt asigurati, intervin eu.

Asistenta poate sa insemne doar dat clientului adresa unui spital bun in India sau in Burkina Faso sau daca problemele sunt grave poate sa insemne cadrare cu ambulanta si escorta medicala pana la cel mai apropiat spital de referinta si cand pacientul este stabil si poate suporta o calatorie ceva mai lumga organizarea repatrierii in avion sanitar si pregatirea tuturor formalitatilor in Franta astfel incat sa fie asteptat si de la aeroport transferat direct intr-un spital de specialitate. Sau in cazurile cele mai nefericite daca persoana asigurata moare in vacanta, repatrierea corpului si realizarea tuturor formalitatilor, fiind in contact cu consulatul din tara respectiva.

E trist pentru ca imi dau seama ca nimic nu este sigur si ca ti se pot intampla o multime de lucruri rele dar in acelas timp e si satisfacator atunci cand reusesti sa faci ceva pentru o persoana si cand te gandesti ca probabil fara ajutorul tau ar fi putut muri.

Dar ce vroiam eu sa va intreb e alt ceva… muncesc cu medici si am in fiecare zi informatii despre tot felul de riscuri de boli prin tari ceva mai indepartate si ciudate, de virusi, de paraziti, uneori aflu la munca inainte sa alfu de la televizor de vre-un cutremur sau o indundatie pentru ca oamenii la fata locului ne suna imediat. Doua din exemplele de asta vara…. Primul, in timpul inundatiile din India si Pakistan au disparut doi turisti francezi dintr-un grup aflat in vacanta acolo chiar in momentul ala. Si intr-o seara la televizor la stiri vorbeau despre asta si ziceau ca au trimis si elicoptere sa ii caute dar ca sansele sa ii gaseasca in viata sunt mici etc. Eram la niste prieteni si ziceau cat de interesant li se parea cazul cu elicopterele etc si atunci eu am putut sa ma simt importanta pentru ca deja cunoasteam cazul de cateva zile si firma pentru care lucrez era cea care trimisese elicopterele 🙂 Al doilea e crash-ul avionului in America latina de asta vara, cel in care s-a rupt avionul in trei bucati dar lumea a reusit sa supravietuiasca. De data asta auzisem de dimineata la televizor stirea si ziceau ca in avion erau si 3 francezi. Dupa-amiaza la munca suna telefonul „Buna ziua va sunam din America Latina, suntem cei 3 francezi care au supravietuit crach-ului de azi dimineata, poate ati auzit deja”.

pietenul meu zice ca ar fi foarte interesant sa scriu despre ceea ce fac la munca, mai ales despre tot felul de boli si virusi care sunt destul de intalniti prin Africa si Asia, ca lumea ar putea sa fie interesata de toate informatiile astea. Voi ce ziceti? Sa scriu?

2 gânduri despre „Ar fi interesant?

  1. De ce nu? Ar fi o idee buna sa impartasesti din experienta ta, sa ne mai spui si noua ce virusuri mai sunt pe plan mondial, ce faci tu mai exact pe acolo, cum interactionezi cu pacientii, cu medicii , care sunt protoacoalele dintre asitente – medicci, asistente-pacienti, atmosfera in general, cum procedezi in cazuri de urgenta …..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s