Publicat în Deprin lume adunate

Droguri si inscenari

De cateva zile toata presa franceza vorbeste de cazul unei tinere de 28 de ani, Jessica Briffault care a fost arestata in aeroportul din Sao Paulo, in Brazilia in posesia a 9 kilograme de cocaina. tTanara risca acum 15 ani de inchisoare. Daca lucrurile s-ar opri aici nu stiu in ce masura as fi surprinsa, fiecare cu activitatile lui si atunci cand „iti faci de cap” iti asumi si riscurile.

Numai ca familia tinerei vorbeste de inscenare si presa franceza, lafel ca si consulatul francez in Brazilia par sa favorizeze aceiasi varianta. Familia povesteste ca tinerei i s-a oferit o calatorie gratuita in Btrazilia ca sa testeze hotelele dintr-un circuit turistic care urma sa fie lansat in Franta. Tatal fetei zice ca atunci ca ea a povestit despre plecare nu a fost surprins pentru ca Jessica avea prieteni care muncesc in turism. Asa ca a plecat 10 zile in Brazilia si la aeroport, cand sa se intoarca in Franta au fost gasite cele 9 kilograme de droguri undeva ascunse in valiza.

Poate ca inscenarea este adevarata si in cazul asta persoana in cauza dupa parerea mea este mai mult decat inconstienta. Pentru ca una este sa creada consulul francez in Brazilia ca e capcana si alta e sa creada asta si autoritatile braziliene care vor judeca acest caz, in conditiile in care pentru ei e mai important sa bage in inchisoare vinovatii sau asa zisi vinovati ca sa se acopere macar de ochii lumii si tara sa nu aiba apoi un renume prost pe plan international din cauza traficului de droguri. Si in plus…Cat de naiv tre sa fii ca sa accepti o calatorie de peste 1000 de euro care ti se ofera gratuita fara sa te gandesti ca s-ar putea sa fie totusi ceva putred la mijloc. Si drogurile in bagaje? Cine le-a pus acolo? Si tu chiar nu stii ce e in valiza ta? Sau eventual un frumos brazilian intalnit intr-o seara in club iti zice ca are prieteni in Franta si te roaga sa le duci un pachet si tu acepti asa doar de ochii lui frumosi?

Inteleg tragedia tinerei, mai ales daca chiar e vorba de o capcana, dar apoi raman totusi cateva semne de intrebare…

2 gânduri despre „Droguri si inscenari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s