Publicat în Muzica

The first Vienna vegetable orchestra

 

E vorba despre o alt fel de orchestra in care locul instrumenteleor muzicale a fost luat de legume, sau mai bine zis in care legumele au fost transformate in instrumente muzicale. Un morcov poate fi folosit ca si flaut sau fluier, un dovleac pe post de toba si ceapa verde sau prazul au fost transformate in viori.

Pentru artistii din orchestra cu legume calatoria in locurile unde vor avea loc concertele este mult mai simpla pentru ca nu au nevoie sa isi ia instrumentele in bagaje, ele se cumpara de la piata, la fata locului, cu cateva ore inainte de concert. Se pare ca unul din detaliile succesului orchestrei este si prospetimea legumelor. Dar daca atunci cand calatoresc au mai putine bagaje, atunci cand se pregatesc de concert, pregatirile incep inainte chiar decat repetitiile. Intai e plimbarea la piata pentru a alege legumele cele mai potrivite si apoi timp de 2-3 ore fiecare din muzicieni isi pregatesc instrumentele, transformandu-le.

Si ideea functioneaza de mai bine de 10 ani, orchestra a cantat deja in Europa si in Asia si a scos la vanzare mai multe albume. Arta contemporana este uneori cu adevarat surpinzatoare.

Anunțuri

2 gânduri despre „The first Vienna vegetable orchestra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s