Publicat în Uncategorized

Conversations with Myself – Nelson Mandela

Nelson Mandela este una din cele mai importante figuri ale secolului in care traim, poate cea mai importanta figura inca in viata cand vine vorba despre drepturile omului si lupta impotriva discriminarii.

A luptat toata viata pentru ideile in care a crezut chiar daca lucrul asta l-a costat 30 de ani de inchisoare. In ’92 a iesit din inchisoare, in ’93 a primit premiul Nobel pentru pace si in ’94 a devenit primul presedinte negru din Africa de Sud, in conditiile in care cu in ’90 negrii inca nu erau considerati cetateni cu drepturi depline in Africa de Sud, totul era bine reglementat in ceea ce ii priveste si evident, nu aveau drept de vot.

Long walk to Freedom este autobiografia lui Nelson Mandela publicata in 1995, carte care pe mine m-a impresionat cum poate nici o alta carte nu a reusit sa o faca iar Mandela a devenit pentru mine mai mult decat un model. Astazi, la 92 de ani Nelson Mandela publica o noua carte „Conversations with Myself” in care sunt prezentate publicului scirosi, bucati din jurnalul lui Mandela, impresii din perioada anilor ’90 dar si dinainte. Cartea se vrea intr-o anumita masura continuarea autobiografiei dar pare sa fie mai personala decat prima. Si ca sa fie si mai simbolic, l-a ales pe barack Obama, primul presedinte de culoare al Statelor Unite pentru a scrie prefata la aceasta noua carte.

„I was not born with a hunger to be free. I was born free – free in every way that I could know.” – Nelson Mandela

 

26.12.2010 – am primit cartea cadou de la Mos Craciun si abea astept sa o citesc!!!!!!

3 gânduri despre „Conversations with Myself – Nelson Mandela

  1. Interesant… Iti recomand „Gandhi: A memoir” William Shirer. Cred ca se bazeaza pe aceleasi principii.

    Pentru putin. Iti urmaresc blogul cu placere. 😀

  2. In prima carte, „Long walk to freedom” Mandela in mentioneaza de cateva ori pe Gandhi si scrierile lui si zice ca l-a avut oarecum ca model. Eu am cautat direct memoriile lui Gandhi, scrise de el insusi dar inca nu le-am gasit si prin cele scrise de altii nu prea stiam ce sa aleg, deci mersi de sugestie 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s