Publicat în Uncategorized

Initiative frumoase

Atunci cand aud despre initiative frumoase ale persoanelor din jurul meu imi place sa vorbesc despre ele, imi place sa stiu mai multe pentru ca pe langa faptul ca apreciez initiativa lor ma motiveaza si pe mine si imi da idei.

Doua colege de munca, dupa ce au calatorit si au descoperit si alte parti ale lumii (une dintre ele Birmania si cealalta Nepalul si India) s-au gandit sa isi uneasca „interesele” si sa creeze o asociatie cu ajutorul careia sa faca mici proiecte in Birmania si Nepal. Prin proiectele asociatiei vor sa ajute familii din locuri mai izolate care poate nu ar putea beneficia de ajutorul marilor ONG-uri prezente acolo. Primele proiecte pe care vor sa le puna in practica in Birmania sunt de genul cumpararea unei biciclete pentru o familie care locuieste destul de izolat si cu ajutorul bicicletei are reusi sa se deplaseze mai usor pana in oraselul vecin, cumparat manuale si rechizite scolare pentru copii ai caror familii nu au banii necesari sa le cumpere si fara ele copii vor ramane acasa, fara sa fie scolarizati, etc.

Si bineinteles, la inceput primii bani se aduna si cu ajutorul prietenilor. O mare parte din cunostintele lor si din colegii de la munca au „aderat” la asociatie sau la ideea ei si au dat mici sume de bani 10-15 euro. Weekendul asta si weekendul viitor fetele organizeaza o vanzare de haine (dupa ce in ultimele doua saptamani au profitat de curatenia de toamna ca sa adune de pe la cunoscuti hainele care sunt in continuare bune dar nu mai sunt purtate de „proprietari”). Cu putin noroc banii donati pana acum impreuna cu cei care vor fi stransi din vanzarea hainelor le vor permite sa puna in practica primul proiect. Informatii despre vanzare gasiti pe Facebook, stiu ca e la distanta si chiar daca vreti nu veti putea participa dar daca aveti cui sa dati informatia mai departe chiar va rog! Si in plus fetele vor face si un blog in care vor scrie despre proiectele facute si pe care se vor putea dona si bani. Voi scrie si despre el de cum e gata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s