Publicat în Paris, Uncategorized

Versailles vara

In weekend am facut-o pe turistii si am ajuns la Versailles. La inceput, cand am ajuns in Franta am incercat sa vizitez tot ce se poate vizita. Dar sunt unele locuri care iti plac si care iti face placere sa le revezi din nou si din nou. Versailles-ul este unul din ele, mai ales vara. De ce mai ales vara? Pentru ca gradinile sunt superbe si pentru ca cei care administreaza castelul gasesc in fiecare an idei pentru a ii face pe vizitatori sa revina. Inca de acum cativa ani au gasit un „spectacol” pentru gradini pe timpul verii. Gradinile sunt imense, se intaind pe o suprafata de vreo 3 ori mai mare decat cea a castelului si au o multime de fantani. Vara, dupa un program bine stabilit, fantanile danseaza pe muzica clasica.

In apropierea fantanilor sunt instalate difuzoare si in functie de forma fantanii, de stilul in care e construita ii este atribuita o arie mai mult sau mai putin celebra, dintr-o anumita perioada istorica. Iat vizitatorii, plimbandu-se prin gradini, de la o fantana la alta, ascultand muzica de bal, se simt ca oamenii de la curtea lui Ludovic XIV. Cea mai impresionanta fantana este cred cea unde un coregraf francez a reusit sa sincronizeze muzica si jeturile de apa. Pe muzica lui Rameau fantana se transforma in scena iar jeturile de apa se plimba mai repede sau mai incet in functie de ritmul muzicii.

2 gânduri despre „Versailles vara

  1. Sper si eu sa le revad, anul trecut la inceputul lui iulie nu erau functionale.
    Apropo unde iti sunt pozele tale de la aceste escapade ? 🙂

  2. hehe da, ai dreptate!!! pozele sunt pe calculatorul lu’ domnul 😀 ca el se misca mai repede de fiecare data si le pune pe calc lui, si la mine pe calc pana ajung, trece luna. da le iau si pe pun aici promit!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s