Publicat în Uncategorized

Beuf bourguignon

Si daca tot mentionam ieri beuf bourguignon, m-am gandit sa vad dau si reteta, poate v-am facut pofta si voua. 🙂

  • 600 g de carne de vita
  • 4/5 cepe
  • 4/5 morcovi
  • condimente in „bouquet garni” (patrunjel, cimbru, foi de dafin, tarhon, rozmarin)
  • sare si piper
  • 50g faine
  • 100g unt
  • 250g ciuperci
  • o sticla de vin rosu

Preparare

  • taiati carnea in cubulete marunte si dati-o prin faina
  • taiati ceapa in bucati si caliti-o in unt si puneti-o apoi intr-o cratita
  • caliti lafel si carnea, dar pe rand, doar cateva bucati odata, ca sa se faca bine si apoi adaugati carnea in cratita langa ceapa
  • taiati morcovii rondele si adaugatii in cratita
  • turnati putina apa si toata sticla de vin si puneti la fiert
  • dupa ce a fiert cam jumatate de ora adaugati si ciupercile taiate felii
  • puneti condimentele, sarea si piperul si lasati la fiert 2-3 ore

Se serveste cu cartofi nature.

Anunțuri

5 gânduri despre „Beuf bourguignon

  1. Mmmmm. Ce bine arata!
    As incerca si eu, insa nu consum carne de vita.
    But, just in case, reteta e de complexitate … medie? 🙂

  2. daca inlocuiesti carnea de vita cu un alt fel de carne nu stiu daca mai iese lafel de bun 🙂
    despre reteta francezii zic ca e usoara, singura faza e ca dureaza un pic cam mult prepararea atata tot; si sa stii ca desi nu sunt mare bucatar mie mi-a iesit bun din prima 😀

  3. Chiar sunt curioasa cum ar iesi cu pui. Apoi din ce zic expertii in bucatarie puiul merge mai bine cu vin alb, nu cu rosu. Si in general nici eu nu sunt mare fan de carne de vita, (de fapt nu sunt mare fan de carne in general) dar cum fierbe vreo 2 ore in vin ce ramane e bun 🙂
    Oricum, pui sau vita, astept impresii!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s