Publicat în Uncategorized

Balta diavolului – George Sand

Actiunea se petrece la tara. Germain, personajul principal, este vaduv si traieste impreuna cu copii si cu familia sotiei sale. Socrul insista ca el sa se recasatoreasca intrucat considera ca nepotii lui au nevoie de o mama. Germain pleaca asadar in satul vecin pentru a o cunoaste pe posibila viitoare nevasta. Il insoteste Marie, o tanara saraca care pleaca sa aiba grija de oile unui boier. In drumul spre satul vecin, Germain isi da seama ca iubeste blandetea Mariei si felul in care aceasta se poarta cu copii. Cei doi sfarsesc prin a se casatori.

Este un roman campenesc care m-a facut sa ma gandesc mult la Ion a lui Liviu Rebreanu. Este povestita viata satului in Franta, cam in aceasi perioada cu cea din Ion si diferentele care exista intre cele 2 sate sunt interesante. La sfasitul cartii George Sand povesteste nunta celor doi, cu detalii destul de minutioase despre traditiile franceze ale acestui obicei. Comparatia cu Ion este si aici usor de facut. Daca ati citit Ion si v-a placut, aceasta care va va placea cu siguranta, si in plus va va da si o imagine a satului dintr-o alta parte a Europei.

3 gânduri despre „Balta diavolului – George Sand

  1. Hm. Nu stiu sigur daca am citit Ion (e posibil sa fi renuntat la jumatate). Nu imi plac insa descrierile amanuntite, ma obosesc. Din cauza asta niciodata nu mi-a placut Sadoveanu. 🙂

  2. @Annemarie eu cand am citit Ion mi-a placut, sau cel putin a reuit a ma prinda. cat depre sadoveanu, l-am citit da cu greu si mai mult cu forta, nu si pentru ca mi-a placut 🙂
    @Cartim stiu ca si tu il iubesti tare de tot pe sadoveanu.
    cat depre cartea asta nu stiu exact cum am ajuns la ea, nu pot zice ca m-a incantat dar am prostul obieci ca atunci cand incep o carte sa o si termina chiar daca nu prea imi place….
    ma duc sa ma uit de leapsa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s