Publicat în Uncategorized

Targul de carte de la Paris

In fiecare an la sfarsitul lui martie la Paris este organizat targul de carte. Timp de 5-6 zile mai toate editurile franceze si nu numai sunt prezente la Porte de Versailles si isi expuna ultimele aparitii. Targul de carte de la Paris este unul dintre cele mai ample evenimente de acest gen din lume.

Anul acesta organizarea lui a fost si mai importanta decat in anii precedenti intrucat este editia cu numarul 30 si trebuie sarbatorita. Conceptul cu care au venit organizatorii pentru a sarbatori aniversarea este invitarea a 90 de scriitori care vor fi prezenti intr-un moment sau altul pe durata targului pentru a prezenta o carte, a tine o conferinta sau a da dedicatii. Printre autorii de renume mondial se numara Salman Rushdie, Paul Auster, Umberto Eco, António Lobo Antunes, Doris Lessing, Yasmina Khadra, Amelie Nothomb, Andrei Kourkov şi Imre Kertesz. Iar printre scriitori francezi ii putem gasi pe Eric Emmanuel Schmitt, Frederic Beigbeder, Jean D’Ormesson, Christian Garcin, Chloe Delaume si Marie Desplechin.

Editia cu numarul 30 exceleaza si prin participarea a 25 de tari si peste 100 de edituri.

Romania este prezenta si ea la acest salon cu 400 de titluri de carti si 26 de edituri. La initiativa Institutului Cultural Roman de la Paris la targ vor fi lansate si cateva traduceri ale unor autori romani. Printre autorii si artistii romani prezenti la targ se numara Ada Milea, Ana Maria Sandu, Florina Ilis, Ioan Grosan si criticul literar Stefan Borbely.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s